Om mig

Jag heter Josefine. Jag är adopterad från Indonesien och kom till Sverige tre månader gammal 1982 när min mamma Lena adopterade mig. I Indonesien fick jag namnet Astutik av min biologiska mamma.

Jag och mamma bodde mina första sex år i livet i Stockholm. 1988 flyttade vi till Tjörn och där har jag gått i skola och där har jag mina äldsta vänner.

1996 flyttade jag hemifrån för att gå musikgymnasium i Göteborg och därefter blev det högskolestudier i Halmstad.

Några flyttar upp och ner längst västkusten senare bor jag idag i Helsingborg. Jag har gift mig. Jag har skilt mig. Jag har tre barn, varav två bor hemma varannan vecka.

Jag arbetar sedan ett par år tillbaka som kommunikatör i kommunal verksamhet. Innan dess utbildade jag mig till förskollärare men bytte bana och satte mig i skolbänken igen efter några år i yrket.

Jag är en tänkare. En känslig och envis person som mitt i småbarnsstressen och mitt väldigt ”vanliga” liv i Helsingborg filosoferar mycket över livet och drömmer om att skriva. Jag kämpar för och strävar efter att kunna leva helhjärtat, med varierande resultat. Mycket av min energi i livet går åt till att jag funderar mycket över min bakgrund, mitt ursprung och min personlighet.

Äter helst: Bröd

Gör ofta: Går till biblioteket

Tycker om: Att stå på händer

Drömmer: Mycket

Om bloggen

2008 startade jag min första blogg. Den handlade om pyssel och sömnad och jag kallade den Kreativa Josefine. Sedan dess har jag bloggat om allt och inget. Babykläder, stickning och virkning, DIY, löpning, familjeliv. Till och med om mat. Det har alltid varit väldigt spretigt. Jag brukar tänka att den röda tråden kanske är att det inte finns någon röd tråd. Sedan 2016 började jag förstå att det till stor del handlade om att skriva och att publicera. Från och med 2017 började inläggen också handla mer och mer om adoption och om att vara adopterad.

2 reaktioner till “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s