Kära skrivdagbok 1.

Kämpar på med mitt skrivande och tycker 90 procent av all min vakna tid att jag inte skriver. Jag tänker på att jag inte skriver på något bokprojekt, inga blogginlägg, inga artiklar att pitcha, inga dikter.

Fast när jag tänker på det så skrev jag ju den där versen. När jag var irriterad på att jag var så sur och gnällig och klagade på allt jag inte gör. Då skrev jag faktiskt en vers om det och kände mig lite gladare. 

Kom att tänka på att jag kanske skulle kunna använda bloggen som en skrivdagbok under en period. För att få igång lite skrivpepp liksom. Både i jobbet och för mina egna skriverier. Har länge följt Lisa Bjärbo som bland annat skrivit jobbdagbok på sin blogg de senaste åren som jag gillar.

Så får se nu. Vad har skrivits den senaste veckan?

Jag skriver dagbok relativt ofta. Inte varje dag, men nära på. Bästa tiden är morgonen. Morgonsidor à la Julia Cameron.

I veckan började jag skriva på en karaktärsbeskrivning av en av huvudpersonerna i en barnbok som jag klurat på länge. Det har varit början till en bok typ det senaste året. Men jag fastnar hela tiden i att den blir så himla ointressant. Får se om jag kan komma vidare nu. Mitt största hinder är att jag inte tror på att det kan bli något och därför slutar försöka. Sneglar hela tiden på andra projekt som är halvt igång. Drog till exempel fram en gammal kärleks-ungdoms-bok-projekt häromdagen och började känna att jag kanske skulle satsa på den istället för barnboken.

Så länge jag håller på så där tror jag vi alla kan fatta att det inte kommer bli nån bok över huvudet taget. Vare sig den ena eller andra.

Mål nästa vecka. Bestämma mig för ETT projekt.

Jag har börjat jobba igen efter julledighet. Bara fyra timmar igår och sen röd dag idag i och för sig. Men ändå. Började på en artikel och skickade ut intervjufrågor till några personer som jag hoppas ska kunna hjälpa mig komma vidare. Kände mig rätt trög i övrigt. Skrev ett enkelt och kort mejl som var väldigt skönt att få iväg och som jag hoppas kan spela stor roll inför 2021. Att det tog mig typ en timme att skriva ihop det korta mejlet behöver vi kanske inte prata så högt om.

Det kommer ju förmodligen bli mer hemmajobb nu en tid så jag kände att jag behövde förnya mina sittplatser här hemma lite. Så när jag städade undan julen passade jag på att dra fram ett gammalt köksbord som stod gömd bakom leriga stövlar, avdankade bebisgrejer och trasiga sandleksaker. Fick mig en skrivplats med utsikt över snön som faller. I tre vädersträck. Bra jobbat till mig!

2 svar till “Kära skrivdagbok 1.”

  1. Fina du så berättande du skriver🥰 alltid roligt att läsa dina tankar. Var rädd om gåvan att kunna uttrycka dig💖

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: