Det bästa jag vet. Nya tag, nya utmaningar, tänka om och tänka bättre. 

Och så här är det. Jag har inte ett enda nyårslöfte.
Men. Jag har funderat och funderat och nu har jag färdigställt årets plan.

Saker som jag känner är viktiga för mig att fortsätta fokusera på i år är till exempel att vara i naturen. Där kan jag andas och jag kan tänka. Så fort jag kommer utanför en dörr sluter sig mina ögon nära på av sig självt. Bröstet höjer sig i en djup inandning och jag suckar till av lycka och uttrycker så gott som alltid ”gud va’ skönt att komma ut”. Jag kan bara uttrycka det som att min själ längtar utomhus.

Jag skulle så gärna vilja kunna säga att jag är mig själv ärlig fullt ut. Och jag skulle vilja känna att jag litar på mig själv och mina egna val. Men så är det inte riktigt. Jag har alltid stor beslutsångest. Jag väger nästan alla mina beslut ytterst varsamt, rättvist och noggrant. Jag tror att jag skulle må bra av att lita mer på min egen intuition och inte alltid analysera alla mina val för att komma fram till ”bästa” beslut.

Förra året hade jag som mål att läsa böcker. Det var ett bra mål för mig och jag är väldigt glad att ha kommit igång med läsandet igen. Men allt jag läser är inte alltid bara gott. Bloggar, böcker, tidningar, artiklar, reportage, guider, tips och idéer… det kan också bli för mycket. Nu vill jag också bli bättre på att GÖRA istället för att bara läsa.

Jag vill resa (även om vi var i Karlskrona på världens mysigaste minisemester så vill jag det…) Men det viktigaste för mig är nog ändå att uppleva och upptäcka. Att se. Oavsett var jag är.

Jag vill leva hållbart. För mig själv, för mina barn, för naturen. Jag tycker att detta är så mycket svårare än vad det borde vara och därför vill jag lägga ner extra kraft på att förbättra mig inom just det området.

Att vara kärleksfull och att ge kärlek är inte heller så lätt och självklart som det borde vara för mig. Jag har en tendens att dra mig undan när jag själv känner mig deppig eller nere och undvika att träffa människor. När saker går mig emot har jag också en tendens att gå i försvar, samtidigt som jag mest av allt bara skulle vilja ge upp och lägga mig ner på golvet i en liten hög. Jag vill alltså våga umgås mer med och vara ärlig gentemot de människor jag har i mitt liv och som betyder något för mig. Oavsett om jag är på jättebra humör eller inte. Jag vill att de som betyder mycket för mig ska lära känna mig för den jag är, även när jag är skruttig.

Apropå att vara ärlig tror jag också på att skratt och trams är något jag måste bli bättre på. Jag har kommit en bit på vägen och vågat släppa garden till viss del. Men jag vill våga på mer. Våga säga JA! och våga göra bort mig. Uppmuntra andras idéer. Komma med galna upptåg utan att skämmas när det är det jag känner för (för det gör jag ganska ofta). Jag vill våga mer helt enkelt.

Eftersom jag sitter ner i stort sett hela dagen på mitt jobb och ibland inte går mer än 1000 steg vill jag också få in en bättre rutin för rörelse i min vardag.

Mina SMART:a mål för året har jag utifrån mina inre värderingar samt ovan formulerat till:

  1. Ta chansen att resa och utforska nya vägar före välkända
  2. Våga tramsa (dansa, sjung, skapa, lek)
  3. Prioritera familjen (barnen, mamma, syskonen)
  4. Skriva färdigt ett första utkast av min bok
  5. Andas och ta paus
  6. Träna eller springa tre gånger i veckan
  7. Gå (minst) en promenad om dagen
  8. Inget godis på veckodagar
  9. Välja bra kött och mer grönsaker och frukt
  10. Köp nya saker när gamla går sönder eller tar slut

En tanke på “ 365 nya dagar ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s