Jag längtar efter att resa!

Paris, New York, Island. Berlin, San Fransisco, San Sebastian. Helsingfors, Oslo, Kuba. Det finns många platser som står på listan och eftersom både jag och Sebastian fyller 25, eller 35 var det visst, i år så tänkte vi oss att en liten resa kunde sitta på sin plats.

Men eftersom jag/vi

  1. är ganska dålig(a) på att spara
  2. råkade köpa ett hus förra året

så finns det inte så mycket utrymme för att resa.

Men då pratade vi om vad det egentligen är som är det fina med att resa. Och kom fram till att det, i alla fall mer eller mindre, är:

  1. att se nya platser
  2. att komma iväg hemifrån.

Eftersom inga av de kriterierna är särskilt svåra att uppnå kom vi på att vi faktiskt lätt kan komma iväg på en ”resa” utan att det behöver kosta tusen många pengar.

Så. Efter att ha diskuterat en helg till Köpenhamn eller Stockholm. Eller (min favorit) Göteborg så kom vi på att där har vi ju redan varit. Flera gånger dessutom. Alltså = inte en resa i dess rätta bemärkelse. Och det visade sig och kosta massa mera cash än vad jag känner att jag har över just nu (särskilt efter att bilen hade fjädrar som helt plötsligt skramlade och visade sig peta rakt in i däcken och såklart behövde bytas). Jag började istället surfa runt på diverse hotellsajter och sökte på billigast möjliga hotell i kombination med städer i Sverige som jag aldrig varit på.

Efter en inte så lång stund hittade jag på Nordic Choice Hotels ett hotellrum till bra webbpris, fredag till söndag i Karlskrona. Tankar på min fina morbror Peter som dog tidigare i år och hans seglatser med HMS Karlskrona kan ha spelat en avgörande roll här, utöver det faktum att jag aldrig varit i Karlskrona. Men oavsett så blev det snabbt och lätt beslutat.

Vi ska ut och resa!
Helsingborg-Karlskrona t/r.

Så hit med alla era bästa tips. NU. Vi vill verkligen upptäcka allt vi bara kan på helgens strapatser.

(Jag packar ner löpkläder, skrivdon och böcker som en back-up. Men jag har full tillit till att ni ger mig allt ni har nu.)

3 tankar på “ En liten resa är också en resa ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s