Förberedelser inför #NaNoWriMo

Jag har tidigare bara hört talas om det lite flyktigt.
National Novel Writing Month – 50 000 ord på 30 dagar #NaNoWriMo.

Efter att jag jobbat på med mina karaktärer hände inte så mycket i mitt skrivande. Eller snarare hände ingenting. Karaktärerna hade fått liv, men vad gör väl det när jag inte visste vad jag skulle göra med dem. Jag hade helt enkelt kört fast och för att komma igång och skriva igen kände jag att jag verkligen behövde en idé som jag trodde på. Min tidigare bokidé kom till i somras när jag gick med i Skriv! och har hela tiden känts lite krystad. Därför ville jag börja helt om och köpte en kurs som heter Hitta min bokidé.

Kursen tog ett par dagar att genomföra och under dessa dagar har jag ägnat mig åt att skapa en mängd olika listor och mindmaps med drömmar, tankar, erfarenheter och kunskaper. Jag har svarat på frågor och gjort olika hållbarhetskontrollövningar. Jag har använt mig av färgglada överstrykningspennor och jag har köpt en ny mapp där jag förvarar alla mina ”Min bokidé”-anteckningar. Jag har ritat, skrivit och tänkt så det knakar.

Och nu är jag färdig med kursen. Det var riktigt spännande och jag lyckades skrapa fram några helt nya bokidéer som jag verkligen skulle vilja skriva(!) och efter ett dygn i lagom vånda har jag nu valt EN av idéerna. Eftersom detta nu sammanfaller med att november börjar om två dagar tänker jag att detta ska bli min novemberutmaning i #NaNoWriMo.

Som en del av både kursen och #NaNoWriMo får man rådet att berätta för folk om sitt mål. Så nu gör jag det. Och sen är det väl bara att köra antar jag.

img_0266

 

3 reaktioner till “Förberedelser inför #NaNoWriMo

 1. Åh vad kul att följa dig genom NaNoWriMo, är det första gången?
  Jag har aldrig deltagit och är rädd att det inte är något för mig heller, stressen vet du 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Hej Marie! Ja, det är första gången. Jag deltar inte riktigt på riktigt… men ser det som en push i att skriva, skriva, skriva utan att stanna upp och ifrågasätta för mycket. Det där med 50 000 ord känns orimligt men fungerar ändå som ett riktmärke. ”Hur mycket kan jag skriva och hur långt kan jag komma 1-30 nov?” liksom. Hittills har jag kommit upp i några hundra ord per dag och det är ju i alla fall mer än inget 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Hejsan! 😄 Vad spännande att göra en sådan intensivsatsning och bara trumma på. Några hundra ord per dag är ju toppenbra! Allt som fungerar peppande är som små presenter att ta med sig i sitt skrivande, tycker jag.
    När november är slut ska det bli kul att höra hur du tyckte det gick. Jag har aldrig deltagit själv, november har alltid varit en särskilt arbetsintensiv månad för mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s