Nackdelen med att tycka väldigt mycket om sitt jobb är att det lätt blir lite konstigt när man ska vara ledig en längre stund. Så känner jag nu. Börjar nästan få lite ångest inför semestern. Nästan. I tre veckor och framåt är det just nu jäääätte stora luckor i min kalender, inga möten, inga workshops eller viktiga dokument att uppdatera. Inte ens några schemalagda kafferaster.

Hur ska detta gå?

Eftersom vi redan har hunnit med en solresa i sommar så hade jag tänkt att försöka ta semestern som den kommer och inte boka in allt för mycket. Verkligen slappna av. Och det borde väl inte vara så svårt?! Men… Semestern har inte ens börjat. Jag fick panik för att inte hinna utnyttja sommaren och hjärnan har nu gått på högvarv för att försöka vara förberedd på saker att göra om det mot förmodan skulle bli o u t h ä r d l i g t att bara vara ledig (?)

Så. Till listan.

  • Vara i naturen.
  • Jag vill skriva och försöker planera upp ett skrivprojekt.
  • Träffa familj och vänner (fastän jag allt som oftast känner att jag numera knappt har några kvar, snyft, eller att de är för långt bort) så verkar det som om de i det här läget är hur många som helst och att få till det med alla besök blev helt plötsligt ett väldigt knepigt pussel.
  • Läsa! Högen med böcker på läsa-listan växer.
  • Springa. Planerar att slå pers på milen den 28 aug när det är Midnattsloppet (träningsprogrammet färdigt från senaste numret av Runner’s World).
  • Gå på minst en utomhuskonster. Har åtminstone hittat några guldkorn under Malmö Sommarscen, Malmöfestivalen och även under Hx här i Helsingborg.
  • Hälsa på mamma är en självklarhet.

Med anledning av den första punkten köpte jag igår ett tält. Så nu kan vi göra spontana utflykter! Det blev liksom lösningen på att ha möjlighet att uppleva sommar-Sverige (18 grader regn/sol/åska. Hurra!) utan att lägga en förmögenhet på hotell och annat knas. Dessutom visar det sig att man skulle bokat någon gång i typ mars för att få plats på de där smultronställena. Till och med Air-BnB var svårt att hitta nåt på. Så. När vi känner för Österlen, Astrid Lindgrens, baksidan, Tjörn, Västersjön eller vad det än må vara så bring it. Med eller utan kids.

Nu känns det i alla fall som om jag inte behöver oroa mig för att det kommer bli långtråkigt på semestern. För det vore ju farligt. Tänk va hemskt det vore om vi måste sitta hemma och slappna av i vårt hus (som vi betalat över 2,5 miljoner kronor för). Sola på gräsmattan, dyka i poolen, somna i hängmattan, äta frukost i uterummet, grilla på hur-många-tusen-kronor-sa-du?-grillen, studsa på studsmattan, spela fotboll med grannarna, löpträna i smårydskogen, tälta i trädgården och knapra morötter direkt från planteringslådan…

Herregud! Jag kommer kanske inte komma längre än till hängmattan trots allt.

Det kommer bli en drömsommar. Semester. Kom. Jag är redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s