För tillfället har jag grottat i böcker för och om unga vuxna (obs, grotta för mig är kanske inte vad grotta är för andra, eftersom jag har en tendens att somna efter typ två sidor när jag läser på kvällen. Hur som helst. Det jag HAR läst under våren är i alla fall nästan uteslutande inom genren unga vuxna). Jag tycker det är en fantastisk genre. Lättläst, underhållande, djupt, nostalgiskt, personligt, mänskligt, tänkvärt och bara alldeles, alldeles underbart.

Här är fyra böcker att läsa och mysa med i sommar.

IMG_0414IMG_0413

Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck – En bok om att göra slut. Nära och personligt. Spännande och fint om vänskap och kärlek.

pojkarnaIMG_0042

Pojkarna av Jessica Schiefauer – En alldeles speciell saga om våld, vänskap och kärlek. En sån där berättelse som dröjer sig kvar. Jag vill fortfarande smyga in i växthuset och följa med när Kim går från flicka till pojke och känna känslorna ta mig med storm.

IMG_9925

Kanske är det allt du behöver veta av Emily Lockhart – Elegant och välskrivet. Oväntat spännande. Lögner, hemligheter, intriger. Låter kanske ytligt men är mest bara väldigt smart.

somstjarnor

Som stjärnor i natten av Jennifer Niven – Den populäraste tjejen och den knäppaste killen blir kära efter att ha mötts uppe i det höga klocktornet. Vem räddade egentligen vem? En underhållande och fin berättelse om sorg, kärlek och psykisk ohälsa. Och med ett och annat strövtåg…

Att läsa eller inte… läsa

När jag var liten älskade jag att läsa. Framför allt så älskade jag böcker. Bibliotek har alltid varit min favoritplats och et är alltid en av de första platser jag besöker och lär känna när jag flyttat eller är på längre besök någonstans. Jag lånar alltid högvis med böcker både till mig och ungarna vid varje besök. Oftast läser jag inte mer än en tredjedel av allt jag lånar, men det har liksom ändå alltid varit värt varenda tung kasse jag släpat hem genom alla år. På cyklar, spårvagnar, i ryggsäckar och tygkassar.

Däremot hade jag en väldigt lång läspaus någonstans mellan sena tonåren och fram till ett par år sedan. Jag läste en och annan kriminalroman och bara på semestrar och ledighet. Däremellan inget annat än inredningstidningar, några få utvalda bloggar, på mjölkpaket och kanske en och annan favoritdikt.

Men nu. Nu är jag på gång. Jag har insett att jag hade rätt redan som liten och jag har förstått nu att jag fortfarande älskar att läsa.

(Utvald bild av Pelle Sten CC By 2.0)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s